recept: Alma pongyolában, Kifőzde
Alma pongyolában
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg alma (nem törékeny),
4 tojás,
4 dkg kristálycukor,
40 dkg rétesliszt,
2 dl tej,
zsír, fahéj, porcukor


A tojások fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A tojássárgáját összekeverjük a kristálycukorral és a liszttel, és lassan hozzákeverjük a tejet.
A tojásfehérjét kis cukorral felverjük habnak és óvatosan, kanállal belekeverjük a palacsintatésztába.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját kiszedjük (az almamagot imádják az egerek, hörcsögök és a gyerekek egyéb kedvenc rágcsálói) és gerezdekre vágjuk.
Az almaszeleteket megmártjuk a sűrű palacsintatésztában és bő, forró zsírban mindkét oldalán kisütjük.
Tálra szedve, alaposan megszórjuk fahéjjal kevert porcukorral és csak nézzük, hogy amit órákig készítettünk, pillanatok alatt fogy el.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Anyám csinált ilyet, de mindig kevés volt!

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.07.18. Utoljára frissítve: 2008.09.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:31:06 - 1.24)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez